HÄMEENKYRÖ/TURKU 17.4.2024 15:00

Apassien naiset avasivat pistetilinsä kolmosen ensimmäisessä ottelussa – Tunnelma oli kohdallaan Turussa

Tomi Niiranen

Apassien naisjoukkue sai 14. huhtikuuta pelatussa sarjan avausottelussa vastaansa vierailijoita Turusta, kun vastaan asettui TPS:n kakkosjoukkue. Paikan päälle ottelua oli tullut ottelua seuraamaan yli 80 katsojaa, joten tunnelma oli kohdillaan.

Ottelun alussa nähtiin Apasseilta hyvää pallollista peliä, ja avausmaali nähtiin 11 minuutin kohdalla, kun Heljä Kuopio vapautti Meiju Punkan maalintekoon. Ottelu ei tästä ehtinyt juurikaan vanhentua, kun TPS/2 kuittasi pelin tasatilanteeseen 1–1. Ensimmäisen jakson lopulla toppari Elina Mäkipää katkaisi keskialueella vastustajan syötön ja vapautti Elsa Slfverbergin nokikkain maalivahdin kanssa. Maalivahti torjui laukauksen, mutta Punkka oli ensimmäisenä irtopallossa, ja pisti pallon varmasti sisään. Johtoasetelma ei kuitenkaan kestänyt puoliajalle saakka, kun Apassien omassa boksissa merkkauspelaaminen ontui, ja TPS tasoitti taukolukemiksi 2–2.

Toisella puoliajalla Apassien pallollinen peli muuttui suoraviivaisemmaksi hyökkäyspelaamiseksi, ja laidasta päästiinkin murtautumaan boksiin, kun ottelua oli pelattu 57 minuuttia. Takaviistopallossa oli ensimmäisenä Minja Kaasinen. Kaasisen laukaus jatkoi hiukan onnekkaastikin avopaikkaan Enna Salomäelle, joka laukoi tilanteeksi 3–2. Jälleen Apassit nukahtivat oman maalinsa jälkeen, ja jo seuraavasta hyökkäyksestä turkulaiset tulivat tasoihin.

62. minuutilla oli TPS/2 vuoro ottaa johtoasema, kun Apassien keskikentällä oli aivan liikaa tilaa. Ottelun kuvaan sopiva nokittelu jatkui, kun tästä noin viiden minuutin kuluttua Apassit saivat rangaistuspotkun, jonka Josefiina Pihlava laukoi kliinisesti sisään.

Maalintekokilpailu sai arvoisensa huipennuksen TPS/2:n mennessä johtoon kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain neljä minuuttia. Apassit pyrkivät vimmatusti hakemaan tasoitusta, ja palkinto saatiinkin ottelun lisäajalla. Vaarallisia kulmapotkuja koko ottelun antanut Punkka löysi viimeisessä kulmatilanteessa joukkueen kapteenin Lotta Osaran pään, joka puski ottelun loppunumerot 5–5, ajassa 90+2.

Ottelu osoitti, että Apassien naiset pystyvät vastaamaan komeasti sarjan vaatimustasoon. Seuraavaksi pistejahtiin lähdetään tulevana lauantaina, kun PaiHa isännöi Apasseja Paimiossa kello 16. Apassien seuraava kotiottelu pelataan 27. huhtikuuta kello 15 kun vieraaksi saapuu IFK Marienhamn.