HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”

Vilja Pylsy



Hokkareiden vuonna 2014-syntyneiden joukkue aloitti turnauskautensa loistokkaasti. Joukkue pokkasi huhtikuussa ensimmäisiltä turnausreissuilta, sekä Forssasta että Espoosta, kulta- ja hopeasijat.


Hokkareiden joukkue on jaettu kahteen eri peliryhmään, sillä pelaajia on yhteensä jopa 28.
– Reilusti yli puolet pelaajista on uusia, joilla on taustalla reilun vuoden jääkiekkokokemus. Joukkue onkin kehittynyt todella nopeasti, vastuuvalmentaja Jouni Laaksonen kehuu.

Laaksonen antaa kiitosta kummallekin ryhmälle sitkeästä yrittämisestä, pelin ymmärryksestä, luistelutaidosta ja toisten pelaajien huomioimisesta turnauksissa.
– Jaksoimme taistella ja luistella. Pelaajat huomioivat myös kanssapelaajansa, sillä saimme muilta joukkueilta kiitosta siitä, että olimme hyväkäytöksisiä ja kunnioitimme vastustajaa, Laaksonen kiteyttää.

Laaksonen nostaa yhteishengen joukkueen motivaattoriksi.
– Hyvästä yhteishengestä kertoo esimerkiksi se, että neljän vuoden valmennusurani aikana vain neljä pelaajaa on lopettanut, ja paljon uusia tullut mukaan. Seurassa pyöritetään harrastustoimintaa täysin vapaaehtoisvoimin, joten lasten lisäksi aikuisillakin on kivaa hallilla, Laaksonen jatkaa.


Työ palkittiin

Joukkue treenaa ahkerasti neljä kertaa viikossa. Jääharjoitusten lisäksi on oheisharjoituksia, joissa vahvistetaan muun muassa voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta. Oheistreenit jatkuvat kesäkauden, vaikka jäähallin jäät sulatetaan kevään kaukaloremontin ja kesän lämpimien kelien ajaksi.


Jouni Laaksonen tietää, että liikunta vahvistaa mielenterveyttä ja suurimmat hyödyt saadaan juuri joukkuelajeista.
– Minua innostaa nähdä kiekkoharrastajien kehitys ja saada heidät pois videopelien äärestä. Nykyajan lapset jäävät herkästi yksin puhelimiensa kanssa, mikä ei edistä sosiaalisia taitoja. Jääkiekossa lapsi pääsee harjoittelemaan muun muassa ryhmässä toimimista, ohjeiden noudattamista ja tunteiden käsittelyä. Hän saa olla kannustavassa ilmapiirissä osa ryhmää, jolla on yhteinen tavoite. Itselleni treenit tuovat mukavaa vastapainoa perusarkeen.


Kiekkokoulusta veteraaneihin

Hämeenkyrön Hokkareiden jääkiekkotoiminta on aktiivista.


Kiekkokoulun voi aloittaa aikaisintaan neljävuotiaasta. 6–7-vuotiaana on mahdollista päästä joukkueeseen.

Ensi kaudella vanhin juniorijoukkue on 2009-syntyneille. Miehillä on eri ikäisten joukkueita. Myös tytöt ja naiset ovat tervetulleita mukaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

KOLUMNI 25.4.2024 05:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Miten kiusaaminen saadaan loppumaan? – ”Ennaltaehkäisyyn pitää panostaa monin tavoin”

MIELIPIDE 22.4.2024 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Sillan pihaan tulossa uutta eloa, vai onko? – ”Onko roskakatos päiväkodin ainoa varjoisa paikka?”

MIELIPIDE 20.4.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Yläasteen toimimattomuudesta – ”Miksi Hämeenkyrössä hyväksytään tällainen toiminta?”