IKAALINEN/VIRRAT 20.5.2022 14:15

Ikaalisten Urheilijoille menestystä maastosta – ”Toivottavasti saadaan kisoihin mukaan myös vähintään yhtä paljon tyttöjä”

Susanna Mäkelä

Hämeen seudun 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusmaastot juostiin lauantaina 14. toukokuuta Virroilla. Ikaalisten Urheilijat osallistuivat kilpailuun 22 urheilijan voimin. Kisapäivä sujui erinomaisesti ja päivän mitalisaalis ylitti odotukset erittäin positiivisesti. Ikaalisten Urheilijoiden nuoret tulevaisuuden toivot saavuttivat kilpailuissa yhteensä 8 henkilökohtaista pm-mitalia sekä 4 pm-joukkuemitalia.

Kultaisen pm-mitalin kilpailuista itselleen juoksivat Aarni Kärkkäinen sekä Linus Kärkkäinen. Aarni Kärkkäinen pinkoi P10 kilometrin kilpailussa ylivoimaiseen voittoon ajalla 4.11. Aarni jätti toiseksi tulleen kilpailijan 16 sekunnin päähän.
P12-sarjan 2 kilometrin maastojuoksussa Linus, Kärkkäisten veljessarjan keskimmäinen juoksi pikkuveljensä tavoin sarjansa ylivoimaiseen voittoon. Linuksen kaksi kilometriä taittui aikaan 7.09. Ero toiseksi juosseeseen kilpailijaan oli maalissa 19 sekuntia.
Hopeisen piirimestaruusmitalin saavutti P14 3 kilometrin kilpailussa Oskari Savolainen. Savolaisen kolme kilometriä taittui aikaan 10,11.
P14-sarjan mitalimenestystä täydensi Eliel, Kärkkäisten veljeksistä vanhin, joka juoksi kilpailussa kolmanneksi ajalla 10,24.
Pronssisen piirimestaruusmitalin saavuttivat upeasti myös Helmi Koskela sarjassa T15 2 kilometrin kilpailussa ajalla 7,46, Samu Teuho P12-sarjassa 2 kilometrin kisassa ajalla 7,34, Joaquin Amezaga Gutierrez P13-sarjassa 2 kilometrin kisassa ajalla 8,01 ja Samra Pohjonen P11-sarjassa 1 kilometrin kilpailussa ajalla 4,04.
Joukkuekilpailussa seuran kolme parasta juoksijaa jokaisesta sarjassa muodostivat joukkueen. Ikaalisten Urheilijat ylsivät joukkuemitaleille sarjoissa P10, P11, P12 ja P14. P10-sarjassa kilpailivat Aarni Kärkkäinen, Seppo Kukkala ja Konsta Halmela sijoittuvat joukkuekilpailussa PM-hopealle. P11-sarjan joukkuekilpailussa Samra Pohjonen, Elias Iltanen ja Timofei Karpov voittivat pm-kultaa, P12-sarjan joukkuekilpailussa Linus Kärkkäinen, Samu Teuho ja Olli Inkeroinen nappasivat pm-hopean ja P14- sarjan joukkue Oskari Savolainen, Eliel Kärkkäinen ja Tuomas Mäkelä saavuttivat niin ikään pm-hopean.
Mitalisateen lisäksi päivään mahtui lukuisia muitakin upeita suorituksia. P9–sarjassa Mihei Karpov oli neljännellä sijalla jääden pronssista vain sekunnin päähän.
P9-sarjan menestystä täydensivät Julius Keränen sijalla 6, Topias Iltanen sijalla 17 ja Into Rouhiainen sijalla 21. P10-sarjassa Konsta Halmela oli sijalla 8 ja Seppo Kukkala sijalla 10. P11-sarjassa Elias Iltanen oli sijalla 7 ja Timofei Karpov sijalla 9.
P12- sarjassa Olli Inkeroinen oli sijalla 12 ja P14- sarjassa Tuomas Mäkelä oli sijalla 6.
T12- sarjassa Ella Rouhiainen oli sijalla 12, T 11- sarjassa Iida Kivimäki oli sijalla 6, T 10- sarjassa Adalia Rautavaara oli sijalla 12 ja T 9 –sarjassa Saara Pohjonen oli sijalla 17.
Ikaalisten Urheilijoilla oli kilpailuissa mukana sekä vanhoja konkareita että ilahduttavan paljon myös uusia innokkaita urheilijoita.
– Päivän mitalisaalis ylitti odotukset, joten valmentajana ei voi olla kuin tyytyväinen päivän tuloksiin, tiivistää ajatuksiaan valmennuspäällikkö Antti Mäkelä.
– Joukkueemme oli tällä kertaa hyvin poikavoittoinen. Toivottavasti kesän edetessä saadaan kisoihin mukaan myös vähintään yhtä paljon tyttöjä.
Seuraavat piirimestaruusmitalit ovat jaossa kesäkuun alussa kilpailtavissa otteluissa.
– Ottelulajeja treenataan kesän yleisurheilutreeneissä ja toiveena on, että mahdollisimman moni seuran urheilijoista lähtisi edustamaan seuran värejä. Sisulisäiässä yleisurheilijoiden on hyvä harrastaa ja kokeilla monipuolisesti eri yleisurheilulajeja, eikä aloittaa liian aikaisessa vaiheessa vain yhteen lajiin keskittymistä, päättää valmennuspäällikkö Antti Mäkelä.