HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 30.4.2024 19:00

Lentopallomenestystä Koo-18:lle Tampereen aluesarjassa – ”Toista tilaisuutta ei heitetty hukkaan”

Janne Keskinen

Vahvasti ikaalislaisten ja hämeenkyröläisten edustama Koo-18 lentopallojoukkue on voittanut Tampereen alueella järjestetyn kovatasoisen harrastelentopallosarjan eli Erkeme-Liigan mestaruuden. Sarjan pelit pelattiin nelieräisinä otteluina sekä syksyn alkusarjassa että kevään jatkosarjassa poiketen hieman perinteisestä sarjalentopallosta, joissa pelataan kolmesta voitetusta erästä. Syksyllä pelatun alkusarjan lopussa oli vielä epävarmaa pelaisiko joukkue edes ylemmässä jatkosarjassa. Lopulta syyskauden viimeisessä pelissä otettu voitto vei joukkueen ylempään jatkosarjaan.

Syksyn suoritustaso ei nostanut odotuksia kevätkauden menestyksestä korkealle. Keväällä pelatuissa otteluissa joukkueen peli alkoi kuitenkin kulkea alusta alkaen ja lopulta se voitti kevään kymmenestä pelistään seitsemän, pelasi kaksi tasan ja hävisi yhden.

Sarjan kärki oli loppuun asti tasainen Koo-18, PePa:n ja RKC:n kesken. Syyskauden tapaan keväälläkin viimeinen peli nousi lopulta ratkaisevaan asemaan. Joukkue oli edellisessä pelissään kärsinyt 4–0 tappion pahimmalle haastajalleen PePa:lle joka nosti PePa:n sarjassa 27 pisteeseen – kolme pistettä Koo-18 edelle ennen viimeistä peliä. Viimeisessä pelissä Koo-18:lle sarjan voiton edellytys oli voitto vähintään lukemin 3–1, jolloin se voittaisi PePa:n voitettujen otteluiden määrällä, vaikka pisteet olisivat tasan joukkueiden kesken sarjan päättyessä.

Koo-18 viimeinen peli oteltiin 18. huhtikuuta Pispalassa Hyhkyn koululla liigaa isännöivää Erkeme 1 -joukkuetta vastaan.
Erät etenivät tasaisesti mutta kaksi ensimmäistä kääntyivät lopulta niukasti Koo-18:lle eräpistein 25–22 ja 25–21. Kolmannessa erässä Koo-18 sai mahdollisuuden mestaruuden varmistamiseen, kun se pääsi eräpallotilanteeseen tilanteessa 24–19.

Se ei kuitenkaan kyennyt voittamaan erää ja varmistamaan sarjan voittoa, vaan hävisi lopulta dramaattisesti jatkopisteillä 25–27. Neljänteen erään lähdettiin siis varsin jännittävästä asetelmasta. Toista tilaisuutta ei kuitenkaan enää heitetty hukkaan.

Koo-18 otti ratkaisevan erän haltuunsa heti erän alusta ja kasvatti erän puoleen väliin mennessä 10 pisteen etumatkan vastustajaan. Ero pysyi erän loppuun saakka ja päättyi lopulta Koo-18 voittoon 25–15 ja toi Koo-18:lle mestaruuteen tarvitseman 3–1 voiton.

Ratkaisevassa pelissä joukkueessa pelasivat passari Pasi Hakala, libero Sami Perttunen, yleispelaajat/ hakkurit Henri Sarin, Riku Salo ja Pekka Lammi sekä keskitorjujat Mika Vanhala ja Janne Keskinen.