MIELIPIDE 1.6.2022 08:00

Lukijalta: Ikaalisten kunnallispolitiikkaa riivaa jäätynyt konflikti – ”Ollaan virheiden etsimisen, kyräilyn ja pelon ilmapiirissä”

Kari Salo



Viimekertaisen, masentavan kaupunginvaltuuston kokouksen jälkimainingeissa mieleeni nousi viime aikoina usein esillä ollut sotatermi: jäätynyt konflikti. Osapuolet ovat tällaisessa tilanteessa jäätyneet omiin asemiinsa. He puolustavat omaansa, epäilevät ja pelkäävät vastapuolen toimia, he ovat jähmettyneessä tilassa ilman ajatusta tai toivoa muutoksesta. He vain ovat ja odottavat. Odottavat paikoillaan.

Valitettavasti jotain samaa on tällä hetkellä aistittavissa Ikaalisten kaupunginvaltuuston ja osittain myös myös muiden hallintokuntien työskentelyn ilmapiirissä. Ollaan virheiden etsimisen, kyräilyn ja pelon ilmapiirissä, ollaan tilanteessa, jossa uuden etsiminen ja luova rohkeus ovat kateissa. Ollaan jäätyneessä tilassa, jossa elämä pysähtyy, jossa apatia ja kyynisyys valtaa mielen. Ikävä on tilanne, todella ikävä.
Haluan olla kuitenkin toiveikas. Haluan, että nyt valittu tilapäinen valiokunta selvittää epäilysten ja jännitteiden syyt ja seuraukset. Sitten toimitaan tilanteen vaatimalla tavalla. Jos tutkittavaa ei ole, sitten ei tutkita. Haluan vilpittömästi, että valiokunnan työ voisi selventää ja puhdistaa nyt kovin tunkkaista ilmaa. Toivon, että tämä kipeä tapa hoitaa asiaa kuitenkin johtaisi johonkin uuteen ja parempaan. Että pöytä voitaisiin puhdistaa, että voisimme valtuutettuina keskittää voimamme työskentelyyn Ikaalisten parhaaksi, eli siihen mihin meidät on vaaleilla valittu. Toivon, että tämä jäinen konflikti sulaisi, ja että niistä vesistä syntyisi yhteyttä ja elämää luova virta. Tätä toivon, todella toivon.
Voimia, viisautta ja jaksamista valiokunnalle. Sitä te, ja me kaikki nyt todella tarvitsemme. Tarvitsemme vahvan halun mennä eteenpäin, yhteistuumin, eteenpäin. Siitä haaveilen, siihen edelleen uskon.
I have a dream!

kaupunginvaltuutettu, kristillisdemokraatit

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 19.4.2024 15:40 Tilaajille

Nikulan sulkemista vastustava vetoomus keräsi lähes 630 allekirjoitusta – ”Yhteishenki on nyt vahva”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 17.4.2024 17:00 Tilaajille

Voimajohdon uusi ympäristöarviointi julki – Kuukausi aikaa kommentoida

IKAALINEN 16.4.2024 11:00 Tilaajille

Kadonneita kääpiösnautsereita ei ole löytynyt, mutta työ niiden etsimiseksi jatkuu

IKAALINEN 15.4.2024 15:57 Tilaajille

Ikaalisissa syttyi maastopalo pellolla – Pelastuslaitos sammutti nopeasti

IKAALINEN 12.4.2024 15:00 Tilaajille

Metsähallitus suunnittelee tuulivoima-aluetta Horhalanperälle Ikaalisiin ja Parkanoon – Voimaloita voisi tulla enimmillään yli 20