HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 11.12.2021 15:00

Sasky sai lisärahaa ja järjestämisluvan vanhustyön erikoisammattitutkintoon

Liisa Raipala

Koulutuskuntayhtymä Sasky sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä tälle vuodelle reilut 300 000 euroa lisärahoitusta. Lisäksi Sasky sai luvan järjestää vanhustyön erikoisammattitutkintoon johtavaa koulutusta.

Lisärahoituksesta osa on sote-alalle kohdistuvaa perusrahoitusta, jota saatiin 19 opiskelijatyövuoden verran. Sote-alaan kuuluu muun muassa lähihoitajien koulutus, jota on Saskyssa viidellä paikkakunnalla, yhtenä Ikaalisissa.
Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kertoo, että nyt jo kaikki lähihoitajakoulutukseen hakevat otetaan sisälle, koska tarve alan osaajista on kova.
– Lähihoitajiksi opiskelee nyt noin sata opiskelijaa ylipaikoilla, joihin emme saa siis rahoitusta. Hyvä, että opetus- ja kulttuuriministeriö antoi meille rahoitusta 19 opiskelijapaikkaan, ja olisimme ottaneet enemmänkin.
Lisärahoituksesta 186 000 euroa myönnettiin koronan vuoksi tarvittaviin tukitoimiin. Poikkeusolot ovat vaikuttaneet joidenkin opiskelijoiden elämänhallintaan ja mielenterveyteen. Lisäksi on tullut kustannuksia siitä, että joillain aloilla tutkintojen näyttöjä on pitänyt järjestää työpaikkojen sijaan oppilaitoksissa.
– Koronaan liittyvä rahoitus jaetaan todennäköisesti opiskelijamäärien suhteessa.

Erikoisammattitutkinto vahvistaa sote-alan koulutusta

Vanhustyön erikoisammattitutkinto on erikoisosaamista antavaa lisäkoulutusta alalla oleville. Lahden mukaan nyt aletaan suunnitella, millainen kokonaisuus on tulossa ja missä koulutusta järjestetään. Jos on tarvetta, koulutusta voidaan aloittaa jo pian vuodenvaihteen jälkeen.
– Tosi hyvä, että järjestämislupa saatiin. Se vahvistaa meidän vahvaa sote-alaa, ja voimme palvella sote-puolen ihmisiä, joilla on tarvetta jatkokouluttamiseen.
Lahden mukaan vanhustyön erikoisammattitutkintoon kouluttaudutaan monesti työn ohessa oppisopimuksella.
– Tällä hetkellä Saskyssa on muutenkin valtava määrä, noin 1 800 oppisopimusopiskelijaa, eli noin 500 enemmän kuin vuonna 2020.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN/TAMPERE 27.4.2024 10:00 Tilaajille

Kirja: Ikatalla opettavan Mikko Kangasjärven elämäkerta avaa haitaripojan kasvutarinan Yön pianistiksi

IKAALINEN 26.4.2024 13:00 Tilaajille

SAKUstars kokosi satoja opiskelijoita Ikaalisiin – ”Kisaorganisaatio hoiti homman hienosti”

IKAALINEN 23.4.2024 12:30 Tilaajille

Valtakunnallinen kulttuurikilpailu SAKUstars kokoaa Ikaalisiin lähes 600 osallistujaa –Kilpailulajeja on karaokesta kannustushuutoihin

PÄÄKIRJOITUS 3.4.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Toisen asteen oppilaitokset tuovat pitovoimaa – Harva vanhempi haluaa päästää 15-vuotiaan asumaan omilleen

IKAALINEN 28.3.2024 09:00 Tilaajille

Hato Oy urakoi Saskyn opetustilojen laajennuksen Ikaalisiin noin 1,4 miljoonalla eurolla